Wilkinson gebruikt cookies om de best mogelijke service te waarborgen. Als je verder surft op deze site dan stem je in met het cookie-gebruik. X
1898 Na 100 jaar fabricage van zwaarden en pistolen begint Wilkinson Sword voor het eerst met de productie van scheermesjes. De eerste van vele innovaties is het "Pall Mall" veiligheidsscheersysteem.
1962 Wilkinson brengt de eerste mesjes met drievoudig gecoate mesjes op de markt en start daarmee een revolutionaire ontwikkeling in de mesjes technologie.
1971 Het "Bonded System T70" is het eerste veiligheidsmesje waarbij het mesje in een plastic frame vastgehouden wordt.
19
92
Wilkinson Sword brengt de "Protector" op de markt, deze is internationaal bekend om zijn ergonomische ontwerp.
1994 Wilkinson Sword introduceert"Lady Protector", het eerste scheersysteem voor vrouwen.
1996 Wilkinson Sword brengt het dubbelmes-scheersysteem "FX" op de markt, die op comfort inzet.
2003 Wilkinson Sword presenteert de nieuwe "Quattro"-reeks met het eerste 4 mesjessysteem voor mannen.
2006 Een belangrijk jaar voor Wilkinson Sword: met de "Quattro for Women" wordt het eerste 4 mesjes scheersysteem voor vrouwen geïntroduceerd. De "Quattro"-reeks van de mannen wordt met de "Quattro Titanium" uitgebreid, waarvan de mesjes met titanium gehard zijn.
2008 Als toevoeging aan de succesvolle "Quattro"-producten brengt Wilkinson Sword ook wegwerpmesjes van Quattro voor mannen en vrouwen op de markt. Bovendien wordt met de "Quattro Titanium Precision" het eerste 3-in-1 scheersysteem ter wereld voorgesteld.
2009 Wilkinson Sword brengt het eerste en enige 2-in-1 scheersysteem voor vrouwen uit: de "Quattro for Women Bikini" die beschikt over een bikinilijntrimmer.
2010 Wilkinson Sword presenteert de revolutionaire Hydro-serie, die helpt huidirritatie te verminderen en het vochtgehalte van de huid bij het scheren te behouden.
2013 Wilkinson Sword breidt de Hydro Serie uit middels de introductie van de Hydro Sik en van de Hydro 5 Power Select scheersystemen.
2015 Met de HYDRO 5 Groomer verschijnt het eerste 4-in-1 scheersysteem van Wilkinson op de Nederlandse markt.
2016 Wilkinson Sword breidt zijn productlijn HYDRO uit middels de introductie van de Hydro Silk Bikini.